Makaleler » MotoBlog » Kış Aylarında Motosikletleri Korumak İçin Neler Yapılmalıdır?

Kış Aylarında Motosikletleri Korumak İçin Neler Yapılmalıdır?

Kış Aylarında Motosikletleri Korumak İçin Neler Yapılmalıdır?

Motosikletler; bazı insanlar için bir yaşam tarzıdır. Hayatlarını motosikletlerine göre şekillendiren sayısız insan bulunmaktadır. Bunun dışında, motosikletlerin kimileri için ise yalnızca bir ulaşım aracı olduğunu ifade edebiliriz. Bilhassa büyük şehirlerde yaşayan insanların yoğun trafikten kurtulmak adına motosiklet tercih etmelerine sıklıkla rastlanmaktadır. Ayrıca, motosikleti, kendinden bir parça olarak gören ve onsuz sokağa dahi çıkamayan birçok kişi vardır. Sonuç olarak, motosikletlerin her bir kullanıcı için ayrı bir anlam ifade ettiğine değinmeliyiz.

Şehir içi veya şehirler arası yolculuklar fark etmeksizin hızlı ve seri bir şekilde yol almak, bunu yaparken de motosikletin getirmiş olduğu özgürlük hissini sonuna kadar yaşamak isteyenler için bu işleve sahip sayısız motosiklet modeli bulunmaktadır. Buna ek olarak, motosiklet modellerinin yaz aylarında aktif olarak kullanıldığını, kış aylarında ise koruma altına alındığını ifade etmeliyiz. Kış mevsiminin olumsuz hava koşulları düşünüldüğünde motor sürücülerinin araçlarını korumaya alması; son derece mantıklı bir karardır. Ancak, motosikletleri kış aylarında aktif bir şekilde korumak adına dikkat edilmesi gereken hususlar bulunmaktadır.

Kış Mevsiminde Motosikleti Korumak İçin Yapılması Gerekenler

Motosikleti, tabiri caizse kış uykusuna yatırdığınız hallerde, ilk olarak yakıt tankını koruma altına almalısınız. Motosikleti çalıştırdığınız anlarda yakıt konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamamak adına motosikletinizi deposu dolu bir şekilde muhafaza etmelisiniz. Ancak, bu işlemin tek başına yeterli olmayacağını ifade etmeliyiz. Benzin içerisine stabilizatörü eklemelisiniz. Bu sayede, yakıt tedarik ünitelerinde meydana gelmesi muhtemel korozyonları ve tortuları engelleme şansına sahip olabilirsiniz. Tüm bu işlemler sayesinde yakıt tankını koruma altına alarak motosikletinizi her daim kontrol altında bulundurabilirsiniz.

İkinci etapta; egzoz ve hava girişinin korunmasına dikkat etmelisiniz. Egzozlar; bilhassa kış aylarında hava koşullarından dolayı meydana gelen nem ve benzeri unsurlar yüzünden çok hızlı bir şekilde paslanmaktadır. Bu bağlamda, egzozları, sprey tarzı yağlayıcılar ile koruma altına almalısınız. Söz konusu koruma; büyük ihtimalle tek başına yeterli olmayacaktır. Bu bağlamda, spreyi sıktıktan sonra egzoz deliğini plastik bir kapakla veya naylonla hava girmeyecek şekilde kapatmaya özen göstermelisiniz. Bu sayede, egzozların hava ile bağlantı kurmasına engel olursunuz. Yağmur başta olmak üzere diğer paslandırıcı etkenlerin egzoz ile etkileşimini keserek size oldukça kapsamlı bir koruma sağlayacaktır.

Akü; kış aylarında sorun yaşayabileceğiniz en muhtemel parçaların başında gelmektedir. Akünün, içerisindeki sıvının donması halinde çatlaması ve kullanılamaz hale gelmesi söz konusu olacaktır. Bu bağlamda, aküler, kış aylarında oda sıcaklığında muhafaza edilmelidir. Buna ek olarak, akülerin bağlantı kelepçelerinin kontak yağlayıcılar ile yağlanması ve korozyon ve benzeri durumlara karşı korunması gerekmektedir.

Motosikletlerin kış aylarında korunması sırasında yapılması gereken işlemlerden birisi; dış grenajların korunması olmaktadır. Dış grenajlar; bilhassa kış aylarında branda yardımıyla kapatılmalıdır. Brandalar; kar ve yağmur gibi hava olaylarının motosikleti etkilemesinin önüne geçmektedir. Buna ek olarak, motor iskeletinin paslanma ve benzeri durumların dışında korozyondan da korunmasını sağlayacaktır. Ancak, bu noktada, nefes alabilen özellikteki brandaların tercih edilmesi gerekir. Hava geçirmeyen brandalar; iç kısmı sıcak tutarak nem oluşmasına sebebiyet vermektedir. Söz konusu nem yüzünden motosiklette birtakım korozyonlar meydana gelmektedir.

Tüm bunlara ek olarak, kış döneminde motosiklet kullanmanızı gerektirecek durumlar ortaya çıkabilir. Ancak, kış aylarında motor kullanırken yaz aylarına kıyasla çok daha dikkatli olmak zorundasınız. Hem sürüş aşamasında hem de kullandığımız ekipmanların kalitesi noktasında seçici olmalısınız. Kış aylarına uygun aksesuarlara yer vererek sürüş deneyiminize başlamalısınız.

Yorumlar

Yorum / Soru ekleyebilmek için üye olmanız gerekmektedir.
yukarı


DEĞERLİ MÜŞTERİLERİMİZ;

 

Lütfen Parça Ürün Sorularınız İçin Mesai Saatlerinde Whatsapp Hattımızdan Yazmanızı Rica Ederiz.

 

Sitemizde Sadece Kargo Bedava ikonu Olan Ürünler ve 750.tl üzeri Siparişlerinizde Kargo Ücretsizdir.

 

Kargo Ücretleri Artması Sebebi ile 1 - 5 Desi Arası Küçük Paket Kargo Ücretleri 80 TL'den Başlayan Fiyatlarla Ücretlendirilmektedir.

Alışveriş Sepetim