Makaleler » MotoBlog » Motosiklet Gezisi Hakkında Bilgi Ve Gerekli Malzemeler

Motosiklet Gezisi Hakkında Bilgi Ve Gerekli Malzemeler

Motosiklet Tur, Gezisi Hakkında Bilgi Ve Gerekli Malzemeler

Motosikler ile tura çıkmak çok güzel bir aktivite olup her motorcunun hayatı boyunca en az bir defa yapması gereken bir aktivitedir. Bunun yanı sıra dikkat edilmesi gereken konular vardır. 
Öncelikle Çok fazla motosiklet ile kalabalık bir tur planı riski artıracak ve istenilen keyfi vermekeyecektir. İki Motor iki yakın arkadaşın oluşturduğu tur planı genel olarak en iyisi ve en keyifli olanıdır. Bir söz vardır Gerçek Dost, Arkadaş yolda belli olur.

Çıkmak istediğiniz tura göre değişiklik göstersede iki ana kategori altında hem sizin için ve motorunuz için gerekli malzemeleri ayırabiliriz.

Kamp ve Tur için uzun bir rota oluşturduysanız gerekli malzemeler daha fazla olacaktır.

Öncelikle bir adet Kamp Çadırı en küçük iki kişilik en büyük dört kişilik olaçak şekilde ayarlayabilirsiniz.
Kampta kullanmak için, Metal Kamp bardağı, termos, katlanır sandalye ve küçük bir katlanır masa olmazsa olmazlar arasındadır.

Liste olarak Paylaşmamız gerekir ise Motosiklet İle kamp yapmak için gerekli mahzemeler:

Kamp İçin:

1. Çadır
2. Katlanır kamp sandalyesi 
3. Katlanır küçük masa
4. Kupa veya Metal bardak
5. Termos (Sıçak su çay ve kahve İçin litrelik)
6. Sarjlı Led Işık (Çadır için ve Geçe Kullanmak Amaçlı)
7. Şisme kamp yatağı ve yastık
8. Battaniye veya benzeri
9. Minik Bluetooth Hoparlör

Bu eşyaları koymak için sırt cantası veya Top Case ihtiyacınız olacaktır. Malzemeleri ikiye pay edip iki motosilete sığdırabilirsiniz.


Motosikletiniz Ve Kendiniz İçin:


1. Zincir Temizleme Ve Yağlama Spreyi (Vitesli Motosikler İçin)
2. Lastik Tamir Kiti Veya Sıvı Spreyler
3. Pense, Tornavida gibi motorunuzun avadanlık çantsında bulunması gereken anahtarlar
4. Kancalı Bağaj lastiği Eşyalarınızı bağlamak için
5. Telefon Tutucu Gidon Bağlantılı Veya Ayna bağlantılı
6. Usb Sarj Çıkışı Veya Çakmaklı girişi montaj edebilirsiniz.
7. Reflektörlü Yelek Veya Bacak Ve Kol Reflektörü Led Gece Yolcuğunda Fark Edilmeniz İçin
8. İklim koşulları değişiklik göstereceği için kendinize aldığınız eşyalerın adetini arttırmanızda fayda olacaktır.
9. Mont, Kask, Dizlik, Eldiven yanı sıra Kaskınız Vizör yok ise Şeffaf kask camı yanı sıra sıyah renkli güneş ışınları azaltan camda almanızı tavsiye ederim.
10. Kayıt için Kask Kamerası
11. Interkom Sürüş esnaısında diğer arkadışın ile konuşmak daha zevkli bir hal alacaktır.
Interkom alacak durumunuz yok ise telefonlarınızın orijinal kendi kablolu kulaklığı ile Whatsapp üzerinden sesli arama ile iletişim kurabilirsiniz.
12. Motosikletinizin Güvenliği amaçlı Halat ve alarımlı disk killidi olmazsa olmazlardandır.
13. Konfor Sele Hava Destekli, Minder veya Jel Tarzıda Olabilir. (Uzun yolculuklarda seleniz istenilen konforu vermez oluyor. 
14. Kulak tıkacı Kask İçinde fazla rüzgara maruz kalıyor iseniz kulaklık kullanmadığız zamanlarda Kulak tıkacı kullanabilirsiniz. Fazla Rüzgar baş ağırısı gibi rahatsız dıkkat dağıtıcı olabiliyor.
15. Boyun bandı veya Bandana kullanımı boğaz kısmınızın rüzgardan ve sinek arı gibilerinden korunmanızı sağlar. Bunun yanı sıra kasktan önce başınıza geçirip şacınızın toplanmasını önler.
16. HGS Ve Ücretli Oto Yollar Gideceğiniz rotaya göre değişiklik göstersede motosikletiniz hgs bakiyesi olması daha iyi olacaktır. Yada 14 gün içerinde online olarak Karayolları Genel Müdürlüğü sayfasından Geçiş ihlali sorgulama ekranından sorgulama yapabilir ve Online ödeyebilirsiniz.
17. Yağmurluk (Yağmur yağma riski olan yerlerden geçiyorsanız yanınıza basit ucuz bir yağmurluk satın alabilirsiniz.)
18. Gaz kolu aparatı ( Bu küçük plastik parça sürekli gaz verdiğiniz zaman bileğinize kramp girmesini engelliyor. Ve gaz kolunu yumuşatıyor.)

Yanımıza alacağımız eşyaların bazıları değişiklik göstersede genel olarak bu şekildedir. Kullanıcıdan kullanıcıya bazı ekler daha yapılabilir vey bazı eşylarınzı ihtiyacınız doğrutunda değiştirebilirsiniz. Sonuç olarak tura çıkacak kişiler sizlersiniz. 

Kapmp Çantamız Ve Kendi çantamız hazır ise Şimdi Sıra geldi motosikletlerimizin bakımlarında ve kontrolllerinde neler yapılması gerekiyor.

Motosiklet Turu Öncesi İlk kontrol etmemiz gereken yerler 


1.Lastik Durumu iyi olması tırnaklarının ve lastik tarihinin iyi olması, Çatlak Kontrolü, Lastık basıncı kontrolleri olmaz ise olmazdır.

2.Zincir Dişli Seti Kontrolü Zincirde ve dişlilerde aşınma var ise yola çıkmadan önce mutlaka değiştirniz. 400 kilometrede bir Zincirinizi Yağlamanız gerekecektir. Kamp yaptığızın yerlerde bu işlemi yapıp daha sonrasında yola devam edebilirisiniz. Aksi takdirde bir turda zincir dişli setinizden olabilir değiştirmeniz gerekebilir.

3.Scooter ise Kayış kontrölü scooter modellerinde ihmal edilmemesi gerekiyor. Kayış Tırnaklarında aşınma veya çatlak mevcut veya değişim kilometresi gelmiş ise değiştirmeyi ihmal etmeyiniz.

4.Aydınlatma grubu Gece Zifiri karanlık yollar olacaktır. Arkadan gelen veya karşınızdan gelen araçlar sizi kolay kolay fark edemeyebilir. Motosikletiniz orijinal aydınlatması zayıf ise bunu led ampüller ile veya ek universal mercekli led, sis farları ile güçlendirebilirsiniz.

5.Tel grubu Gaz teli, Debriyaj teli, Fren Teli gibi tellerinizide kontrol edip durumuna göre değiştiebilir veya tel içlerini bir şırınga yardımı ile yağlamanız olası kopmanın önüne geçebilir ve daha rahat çalışır.

6.Disk Ve Fren balatası kontrolleri Disk Yüzeyiniz çatlaksız ve temiz olmalıdır. Fren Balatalarınız Yarının altında ise balatanızı değiştirmeniz sizin güvenliğiniz için iyi olacaktır.

7.Tur Camı Karşılan Gelen Rüzgarı azaltmak için daha iyi oluyor.
 
Bu bakımlar ve kontroller Yanı Sıra Tura çıkmadan önce yağınızı ve Hava, Yağ fitlerinizi mutlaka değiştirmeniz motorunuzun sağlığı için çok daha iyi olcaktır. 
Bunlarda yapıldıktan sonra genel bir konrol ve motronuzun çalışmasında bir anormallik görünmüyor ve herşey olması gerektiği gibi ise Motorunuzda yola çıkmaya hazır.


Sürüş ve Tur için Tavsiyeler:


Öncelikle Motosikletiniz ile Gezmyeye ve farklı yerler keşfetmeye çıktığınızı unutmayınız.

Yol arkadaşınız ile sürekli bir yarış içinde olmayınız. Aradaki mesafeyi fazla açmayın ve sürekli diğer arkadaşınızı dış etkenlerden bir birinize gelecek olan tehlikeyi gözlemleyin ve birbirinizi uyarınız.

Motosikletiniz ile kum veya sahile girmeyin. Teker çok fazla boşta döneceğinden zorlama esnasında debriaj balatanız sıyarabilir ve yolda kalabilirsiniz.

Bozuk yollarda çok fazla hız yapmayınız. Yoldaki taşlar lastiğinze zarar verebilir ve size kaza yaptırabilir.

Bilmediğiniz yollarda fazla gaz açmayın ve virajlara gelişi güzel girmeyiniz.

En Önemlisi Trafik kurallarına uyun ve Örnek bir motorcu olunuz.

Bizimmotor Kefifli Ve Kazasız Mutlu Sürüşler Diler. Tekeriniz Düz Bassın Yolunuz Açık Olsun..

Geziden Kalan Bazı Fotoğraflara Aşağıda Bakabilirsiniz.

Çanakkale

 

 

Kilitbahir Çanakkale (Arabalı vapur ile karşıya geçebiliyorsunuz)

Kepez, Antalya

Antiphellos Antik Tiyatrosu Kaş, Antalya

Finike , Antalya

Kaputaş Plajı Kaş, Antalya

Bodrum, Muğla

Isparta, Eğirdir

Hızır Ali Cami 1237

BİZİMMOTOR.COM / Erkan - NC 700 X

Yorumlar

Yorum / Soru ekleyebilmek için üye olmanız gerekmektedir.
yukarı


DEĞERLİ MÜŞTERİLERİMİZ;

 

Lütfen Destek ve Sorularınız için Mesai Saatlerinde 0850 840 18 33 Whatsapp Destek Hatımızdan Yazmanızı Rica ederiz.

 

Sitemizde Sadece Kargo Bedava ikonu Olan Ürünler ve 1000.tl üzeri Siparişlerinizde Kargo Ücretsizdir.

 

Kargo Ücretleri Artması Sebebi ile 1 - 5 Desi Arası Küçük Paket Kargo Ücretleri 90 TL'den Başlayan Fiyatlarla Ücretlendirilmektedir.

Alışveriş Sepetim